Kat Koree Architecten
1816458 - Vorem Kat Koree - Julianastraat - straatbeeld voorzijde - 03[6].jpg

Woningen Julianastraat

Ogend als schuren worden aan de rand van Heeg diverse clusters bedrijfspanden gerealiseerd. Kat Koree Architecten draagt zorg voor het ontwerp van één van deze bedrijfspanden.

Woningen Julianastraat

Nieuwbouw woningen lampekwartier (julianastraat) sneek

De industriële geschiedenis van de locatie vormde de inspiratie voor de architectuur van de acht nieuw te bouwen stoere stadswoningen van Lampekwartier. Vroeger stond op dit terrein de fabriek van de firma Lampe. Het pand is in 2007 afgebroken nadat het bedrijf was verhuisd naar de rand van de stad. Met de bouw van de acht stadswoningen krijgt het terrein na al die jaren een waardige invulling.

De architectuur van de woningen is zowel robuust, stads als ook heel eigentijds. De aandacht voor detail en materiaalgebruik geven deze woningen een bijzonder rijk karakter. De kleur van het metselwerk, stads rood en oranje, sluit aan bij de omringende bebouwing. Door een speelse compositie van de twee verschillende kleuren metselwerk ontstaat er variatie in het gevelaanzicht. De verhoogde gevels met rijke metselwerkversieringen leggen een directe link met de historische architectuur van de Julianastraat. De hoekwoning geniet van net een beetje extra bijzondere aandacht voor detail. De sierlijke letter L, afgeleid uit het oude logo van de Lampe-fabriek, is een verwijzing naar de geschiedenis van de plek. Met deze verbijzondering op de hoek wordt het nieuwe woonblok afgerond met een stijlvolle blikvanger.