Kat Koree Architecten
2432 render.png

Uitbreiding woonhuis IJlst

Ogend als schuren worden aan de rand van Heeg diverse clusters bedrijfspanden gerealiseerd. Kat Koree Architecten draagt zorg voor het ontwerp van één van deze bedrijfspanden.

Verduurzaming woonhuis Eegracht IJlst

 
 

VERDUURZAMING WOONHUIS EEGRACHT IN IJLST

De familiewoning aan de Eegracht in IJlst was door de jaren heen gedateerd. De oude bijgebouwen en stallen bevatten bovendien asbest. De houten constructie was dermate aangetast door houtrot dat slopen de enigste oplossing was.

De sloop van de oude bijgebouwen gaf de perfecte mogelijkheid om de woning te upgraden naar een duurzaam energieneutraal geheel. Het voorhuis is voorzien van de nodige isolatie en dubbele beglazing. De toekomstige bewoners hechten veel waarde aan het toepassen van duurzame materialen. Zo is er gekozen om zowel het bestaande gedeelte als de nieuwe uitbreiding te isoleren met cellulose, een 100% circulair isolatiemateriaal gemaakt van afval. Naast een goede isolatiewaarde en geweldige akoestische eigenschappen heeft het materiaal een goede vochtregulatie, het kan zowel waterdamp opnemen als afstoten.

Naast de uitbreiding aan de achterzijde en de interne verbouwing van het oude woonhuis zal ook de voorgevel weer teruggebracht worden in oude staat en zich weer helemaal voegen in het beschermd stadsgezicht van IJlst.

 
 

Huidige en nieuwe situatie van de voorgevel waarbij deze weer wordt teruggebracht in de oude staat