Kat Koree Architecten

Nieuwe partner voor Sneker architectenbureau

Kees Kat en Alies Koree

Kees Kat en Alies Koree

Nieuwe partner voor Sneker architectenbureau Kat Architecten

 

Kat Architecten gaat vanaf heden verder onder de naam Kat Koree Architecten. De jonge Sneker architect Alies Koree (1985) is toegetreden als partner. Samen met Kees Kat vormt zij nu de directie van het Sneker architectenbureau.

De toetreding van de nieuwe partner komt bijna 19 jaar nadat Kees Kat ook op 32-jarige leeftijd toetrad tot het architectenbureau. De geschiedenis van het bureau gaat echter al terug tot 1950, het jaar waarin het werd opgericht door de Sneker architect Jan van der Molen (overleden in 2011). Kat vindt het belangrijk om te zorgen voor continuïteit in de directie en een nieuwe generatie aan te trekken. Koree studeerde architectuur aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Haar roots liggen echter in Friesland. De afgelopen 10 jaar deed zij ervaring op bij diverse architectenbureaus in het noorden waarmee zij veel kennis heeft vergaard. “Met haar visie, talent en professionaliteit is het team op optimale wijze uitgebreid”, aldus architect Kees Kat. De uitbreiding van het team is tevens de aanleiding voor de naamswijziging en een upgrade van het huidige logo.

Het bureau is een gevestigde naam in de regio. Het portfolio van Kat Koree Architecten omvat diverse woningbouwprojecten, bedrijfspanden, herbestemmingen en projecten in particulier opdrachtgeverschap waarvan menig project buiten Sneek maar ook veel in de stad zelf. Zo werd onlangs de verbouwing van Proeflokaal Het Gerechtshof in het centrum van Sneek afgerond en volgt binnenkort de herbestemming van voormalig hotel De Wijnberg. Ook het nieuwe onderkomen van Movacolor op het Sneker bedrijventerrein de Hemmen is van de hand van het bureau. “Door een intensieve dialoog met onze opdrachtgevers zoeken wij altijd naar de optimalisatie van de werkprocessen,” omschrijven de architecten. Kat en Koree delen bovendien hun affiniteit met het ‘fysiek maken’ van gebouwen door een hoogwaardige uitwerking van de projecten in materiaal en detail.

“Een kwiek bureau waarbinnen jong elan en frisse ondernemingszin samenkomen met meer dan 25 jaar brede ervaring in architectuur en stedenbouw”, zo omschrijft het tweetal het ‘nieuwe’ bureau. “Wij kijken vol vertrouwen naar de toekomst. Vanuit een sterke basis kan Kat Koree Architecten zich verder ontwikkelen en onze opdrachtgevers van dienst blijven zoals zij van ons gewend zijn.”